Cum sa iti alegi paleta de ping-pong

Cum sa iti alegi paleta de ping-pong Alegerea unei palete de ping pong poate fi destul de dificil, mai ales pentru incepatori. Atunci cand sunteti gata sa treceti pragul unui magazin de specialitate si va indreptati spre o anumita paleta de ping-pong trebuie sa o alegeti pe cea care va permite sa va dezvoltati propriul stil. Daca alegeti gresit o paleta de tenis, aceasta poate incetini foarte mult rata de imbunatatire.

Pentru multi jucatori ocazionali de ping-pong, paletele obisnuite de tenis de masa functioneaza suficient de bine pentru a va juca de cateva ori din cand in cand. Cu toate acestea, pentru cei pasionati de acest sport, o paleta de baza va deveni mai devreme sau mai tarziu, o limitare pentru un joc bun.

Achizitionarea unei palete de tenis de masa cu zbaturi de la Sportaddict.ro , va va oferi mai multa putere, control si precizie. Bineinteles, pe langa asta trebui  sa luati in considerare mai multi factori, inclusiv tipul de lemn, forma lamei si textura cauciucului.

Daca sunteti avansat, ideal ar fi sa luati paleta ping-pong pe bucati, cauciucul si lama separat. Prin achizitionare separata a celor doua, puteti castiga o multime de avantaje in ceea ce priveste stilul vostru de joc.

Achizitionati o lama care se potriveste stilului tau de prindere. Daca ai un stil shakehand (reprezentat prin tinerea manerului cu pumnul inchis), atunci cu siguranta veti dori o lama potrivita acestui gen.

Daca aveti un stil penhold (tineti manerul ca si cum ati tine un pix in mana), trebuie sa alegeti o lama potrivita acestui stil.

Trebuie sa decideti daca doriti o lama cu 1 sau 2 fete utilizabile. Daca sunteti un jucator all-round cea mai buna alegerea este o lama cu un rating de viteza de peste 70. Lamele intre 7 si 9 straturi sunt mai rapide pentru jocul ofensiv si ofera putere suplimentara.  Lamele mai groase sunt utilizate pentru blocare.

Forma manerului tine strict de preferintele jucatorului. Pe piata exista trei tipuri de manere: manerul ars, manerul anatomic si cel drept. Dintr-un studiu sa descoperit ca 50% din jucatorii de clasa mondiala prefera manerul drept.

Manerul ars este mai subtire in partea de sus, cel anatomic este aproape de manerele evazate, dar are un cucui in centru care se potriveste formei mainii. Manerul rotunjit reprezinta profilul “normal” pentru manere drepte. Manerul plat este utilizat in special de catre lame supradimensionate sau defensiv.

Regulile oficiale in ceea ce priveste o racheta de tenis de masa spun ca aceaste poate fi de orice dimensiune, forma sau greutate insa lama trebuie sa fie plata si rigida.

Cu toate acestea, veti vedea ca cele mai multe palete ping-pong sunt de fapt foarte asemanatoare in dimensiune- aproximativ 15 cm (6 inci) peste si 25 cm (10 cm) lungime, inclusiv manerul.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply