Campionatul Mondial 2014

Campionatul Mondial 2014Editiile Campionatelor Mondiale sunt poate cele mai asteptate evenimente sportive desfasurate intre statele lumii, atat datorita faptului ca vin la o distanta destul de lunga, si anume la un interval de 4 ani, cat si prin prisma faptului ca aici se regasesc cele mai puternice nationale de fotbal ale lumii.

Editia din anul 2014 a Campionatului Mondial de fotbal o are pe Brazilia drept tara organizatoare. Aceasta este cea de-a doua oara cand Brazilia organizeaza un astfel de eveniment, prima data fiind in anul 1950, ceea ce face ca tara carnavalelor de strada frumos colorate sa fie una dintre cele cinci natiuni ce au privilegiul sa organizeze un Campionat Mondial al carui rezultate live vor fi urmarite de microbisti si pariori din intreaga lume.

Acest eveniment, ce va avea ca perioada temporala de desfasurare intevalul cuprins intre 12 iunie si 13 iulie 2014, pare sa aduca nenumarate surprize.

Pe langa lucrarile de infrastructura incepute din timp, si anume cele de renovare a stadioanelor pe care se vor juca meciurile ale caror mult asteptate rezultate live vor fi vizibile in toata lumea, Brazilia face tot ce ii sta in putere sa ofere un Campionat Mondial memorabil, pe masura importantei evenimentului. Stadionul ale carui lucrari de refacere sunt urmarite indeaproape de catre toata lumea este celebrul Estadio do Maracana (Stadionul Maracana), din Rio de Janeiro, un stadion ce a gazduit dealtfel si campionatul din anul 1950, ce le-a avut ca protagoniste in finala pe nationala organizatoare si pe cea a Uruguayului.

Din pacate pentru nationala Braziliei scorul nu a fost unul favorabil pentru desemnarea acesteia ca fiind campioana lumii, meciul terminandu-se cu un scor de 2-1 in favoarea echipei uruguayene. Cu toate acestea, batranul stadion va gazdui atat finala de Campionat Mondial din 2014 cat si Olimpiada de la Rio din anul 2016.

Alte stadioane ce merita din plin mentionate, pe care se vor desfasura partidele cele mai importante ale Campionatului Mondial ce va ajunge la ce-a de 20- a editie in anul 2014 sunt: Mineirao din Belo Horizonte (devenit oficial Estadio Governador Magalhaes Pinto – Stadion Guvernator  Magalhaes Pinto), cu o capacitate de 64.800 de spectatori, Arena Pantanal cu o capacitate de 43.600 de spectatori, stadionul Castelao  cu o capacitate de 67.000 de spectatori, Arena Amazonia cu o capacitate de 48.000 de spectatori  si lista poate continua pana la un total de 12 arene in curs de finalizare pentru gazduirea suporterilor uniti de dragostea pentru fotbal.

Numai pregatirile privitoare la refacerea si imbunatatirea infrastructurii s-au ridicat la costuri incredibile deja, cuantumul total fiind de aproximativ 3.108.000.000 de dolari.

Dintre cele 12 arene sportive 7 sunt constructii noi, una dintre acestea gazduind si meciul de deschidere al Campionatului Mondial 2014 si anume Arena de Sao Paulo, ce va fi inaugurata in anul 2014, si va avea  capacitatea de a primi in urma deschiderii portilor sale nu mai putin de 65.807  de spectatori.

Pentru a ne face o idee mai clara asupra importantei cu care este tratat evenimentul, putem mentiona faptul ca pentru a construi Arena de Sao Paulo s-au folosit resurse fizice umane de aproximativ 6.000 de persoane.

In asteptarea Campionatului Mondial din 2014, tot ce putem face este sa urmarim meciurile de calificare ale echipelor favorite si, daca intr-adevar ne simtim norocosi, sa si pariem pe reusita lor.

E-pariuri.ro este platforma online pe care poti gasi toate informatiile cu privire la Campionatul Mondial din 2014 si care va deveni in curand una dintre cele mai solicitate destinatii ale motoarelor de cautare pe internet, in scopul realizarii unor pariuri cu pretentii la fel de mari ca cele pe care le impune fastuosul eveniment.


Alte stiri actuale :

1. Messi, în pericol să rateze Campionatul Mondial 2014
2. Un nou necaz l-a lovit pe Balotelli la Manchester
3. Fotbal feminin: Olimpia Cluj va găzdui una dintre grupele Champions League
4. Japonia, prima echipa calificata la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.