Importanta unui set de anvelope de iarna

Importanta unui set de anvelope de iarnaMulti soferi cred ca un set de anvelope de iarna nu sunt neaparat necesare in tara noastra deoarece in ultimii ani iernile au fost neobijnuit de blande iar zapezile desi mari, au fost ocazionale. Dar tractiunea si calitatile anvelopelor normale sunt semnificativ reduse in timpul sezonului rece.

Cauciucul din anvelope este mult mai rigid atunci cand este supus temperaturilor mai mici de 7°C, ceea ce creste sansele de derapare si creste si distanta de franare atunci cand trebuie sa opriti brusc, lucruri care sunt printre principalele motive cauzatoare de accidente.

Diferenta dintre anvelopele de iarna si cele de vara se gaseste in compozitia materialului din care au fost facute. In cazul anvelopelor de iarna, materialul folosit la fabricare are in compozitie mai mult cauciuc natural si mai mult silicon decat in cazul anvelopelor de vara.

Conform statisticilor, accidentele rutiere se produc mai mult iarna decat vara. Desi putem spune ca lipsa cauciucurilor de iarna este cauza acestor accidente, nu putem fi siguri. Dar nu strica niciodata sa fi precaut. Dar pana la urma echiparea corecta a masinii nu ajuta cu nimic daca soferul nu este priceput.

Soferii experimentati sunt mai feriti de accidentele din timpul ierni, acestea fiind cauzate de cei tineri, fara expeienta si care deseori sunt teribilisti. Insa faptul ca experienta ajuta la evitarea accidentelor nu da dreptul nimanui sa se comporte inadecvat pe sosea. Prudenta si echiparea optima va vor oferi siguranta dumneavoastra si familiei dumneavoastra atunci cand va aflati la volan.

Tractiunea anvelopelor de iarna este imbunatatita din cauza designului specific. Acestea prezinta mici santuri suplimentare pe suprafata sa, care ofera o aderenta mai buna atunci cand se face procesul de accelerare dar si in cazul in care trebuie sa incetiiti. Aceasta tehnologie a fost inventata in 1920, dar nu pentru anvelope ci pentru bocancii lucratorilor din abatoare ca sa nu alunece pe podelele pline cu sange.

Desi anvelopele de iarna cresc aderenta la sosea, acestea cresc si nivelul de zgomot, dar acest lucru nu este atat de imporatant incat sa va faca sa renuntati la siguranta dumneavoastra si a familiei. Aspectul negativ al anvelopelor de iarna este acela ca in conditii de ploaie cresc sansele de acvaplanare.

Acvaplanarea se produce atunci cand la o viteza relativ ridicata, pe o sosea umeda, anvelopele pierd contactul cu asfaltul din cauza stratului de apa. Poate fi o situatie foarte periculoasa, deoarece se pierde controlul masinii.

Anvelopele de iarna se pot gasi foarte usor aici http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-iarna.html. Siteul Anvelomag.ro va pune la dispozitie o gama foarte larga de anvelope pentru toate modelele si tipurile de masini, dar si pentru toate buzunarele. Partea placuta a faptului ca faceti aceasta achizitie pe internet este faptul ca nu va trebui sa pierdeti timpul in targurile de masini, iar in cazul in care cumparati un set complet de anvelope sa jante, acestea vor fi livrate gratuit chiar la dumneavoastra acasa. Asadar va puteti alege din gama larga de firme, setul care reflecta cel mai bine bugetul dumneavoastra iar doar cu cateva clickuri o sa va pregatiti masina pentru iarna.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.